Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.
2023/10/04 15:03
Bejelentkezés · Regisztráció

TÁMOGATÓK

 szponzor

 

Csongrád-Csanád Vármegyei Kupa - 2. forduló

 

5 - 1

 

Földeák TC - Forráskúti FK

Bejelentkezés
Még nem regisztráltál?
Regisztráció.
Új jelszó kérése

Korábbi Bajnoki idények

 

2020/2021 idény

2021/2022 idény

Új lap - 1

Bajnoki mérkőzés - 5. forduló

 

VS

 

FÖLDEÁK TC - MAKÓ DUOCOR

6. FORDULÓ -  TABELLA

#

LOGÓ

CSAPAT

PONT

1

MAKÓ DUOCOR

16

2

BORDÁNY SK II

13

3

TISZASZIGET SE II

13

4

BAKS BSE

13

5

ÜLLÉSI ISE

12

TELJES TABELLA

 

 

 

HAJRÁ FÖLDEÁK !Góllövők
2023/2024 évad
#FotóNévGól
1BÁLINT MÁTÉ5
2OROSZ ATTILA4
3DEBRECZENI DÁVID3
4HORVÁTH GÁBOR2
5SZABÓ KRISZTIÁN1

dioscsaba2020.jpg

tabella

FÖLDEÁKI TORNA CLUB TÖRTÉNETE

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt van; egyes esetekben más módon is felhasználható.

 

A Földeáki Torna Club (Földeák TC) egy 1913-ban alakult Csongrád - Csanád megyei Torna Klub és labdarúgócsapat. Jelenleg a Csongrád - Csanád megye III. osztályában szerepel a felnőtt együttes. Utánpótlás csapat is működik (U-14).

 

 

                             admin


A Földeák TC megalakulása


A Földeáki Torna Club 1913. június 5-én alakult meg. Az egyesület a kezdetekor 19 főt számlált. Az első megválasztott elnök Vízhányó Imre volt. A földeáki klub titkárnak: Horváth Lászlót, pénztárosnak: Szakács Mihályt, jegyzőnek: Kellner Gézát választották meg. A csapat címerében a település nevével címjelzett Torna club kezdőbetűit (FTC) tüntették fel. Napjainkban a Földeák sportpályája az egykor a településen tanító Dehény Lajos tanár nevét viselő utcában található, aki anno alelnöke is volt a Földeáki Torna Clubnak.

 

A kezdetek

Földeák kezdetben a Csanád megyében elhelyezkedő makói járásban megtalálható más sportklubokkal mérette meg magát. A klub megalakulását követő legelső írásban rögzített találkozón 1913. július 22-én a V.A.C -Vásárhelyi Atlétikai Club "B" csapata 1:1-es döntetlent játszott a Földeák Torna Clubbal. Augusztus 3-án jótékonysági mérkőzés keretein belül a Vásárhelyiek "A" csapata is vendégeskedett Földeákon és a bevételt az árvízkárosultaknak ajánlották fel.

A következő mérkőzés 1913. augusztus 13-án Makón került megrendezésre. A Makói Athlétikai Club (MAK) volt a találkozó házigazdája. A Földeák TC rögtön két gólos vezetést szerzett a mérkőzés 20 és 22. percében, de a félidő végén már 2:2-es döntetlennel vonultak be a csapatok az öltözőbe. A második játékrészben viszont a MAK 4:2-re módosította a végeredményt két tizenegyesnek köszönhetően. Ez volt az első vereség.

1913. szeptember 24-én a Földeáki Torna Club ellenfele a Makói Testgyakorlók Köre volt. A földeáki klub játékosai 7 : 1-es győzelmet arattak ezen a mérkőzésen.

A következő esztendőben 1914 húsvét vasárnapján Földeákon 2:1-re diadalmaskodott a Szegedi Athletikai Klub (SZAK), majd május 7-én Földeákon vendégeskedett a Vásárhelyi Atlétikai Club. A találkozón 1:1-es döntetlen született.

Pontos jegyzet lelhető fel a 10-es évek utolsó mérkőzéséről, aminek soha nem lett vége. 1914. július 28-án vasárnap tartották meg a Földeáki Torna Club (FTC) - Makói Athlétikai Club (MAK) rangadót a földeáki ló-vásártéren. A földeáki származású Návay Lajos, Csanád vármegye főispánja, az Országgyűlés elnöke a klubház elől követte a mérkőzést, amikor egy lovas futár hozta a hírt, hogy "Kitört a háború!" Miután a vármegye főurának megerősítették, hogy a Monarchia hadat üzen Szerbiának, azonnal félbeszakították a mérkőzést.

1914-ben kitört az I. világháború, ezért ebben az évtizedben nem található további írásos feljegyzés a klubról.

1920-as és 1930-as évek

A Földeáki Torna Club zászlószentelése (Zászlóanya Návay Aranka, fénykép az 1930-as évek elejéről)


A világháborút követően írásosan jegyzett esemény 1921-es évhez köthető. A Földeák TC elnöke: Mátyás Béla plébános lett. Az alelnök: Dehény Lajos tanár úr, titkár: Vízhányó Ferenc, pénztáros: Szakács Mihály volt.

1921. június 3-án Földeákon került sor a Hódmezővásárhelyi MTE elleni mérkőzésre, a vendégek győzelmével 3:2-re zárult a találkozó. A Földeákiak góljait: Ménesi Ferencz és Sípos József szerezték. A következő mérkőzésen Békéssámson ellen megszületett az első győzelem, miután 4:1-re győzött Földeák. Ebben az évben 12 mérkőzésre került sor, melyen 5 győzelem mellett 7 verség született. Ezeken a mérkőzéseken 23 gólt rúgott és ugyanannyit kapott a csapat.

Földeákon a húszas években nagyon népszerű volt a labdarúgás. 1928-ban a Földeáki Torna Club elnöke dr. Németh István volt, a klub titkára: Ménesi György.

Ebben az időben minden évben be kellett jelenteni a Belügyminiszternek a sportegyesületek működését. „A Földeáki T. C. alapszabályait a magyar királyi Belügyminiszter által 1929. június 2-án 201.961/1928-VIII. szám hagyattak jóvá.” A következő bajnokságban már szövetség által rendezett bajnokságban szerepelt a csapat.

1930. augusztus 15-én az 1920-as Trianoni békeszerződés tíz éves évfordulóján létrehozták a FTC csapatzászlaját. A zászlón feltüntették a sorsfordító dátum mellett a következő szlogent is. "Ép testben, ép lélekkel. Nagy Magyarországért!" A zászló közepén az FTC, azaz a Földeák Torna Club kezdőbetűit tüntették fel. Így rótták le tiszteletüket, külhonban ragadt honfitársainkért és értük is küzdöttek a focipályán.

A Földeáki Torna Club jelentős eredményeket ért el ebben az időszakban; a sportoláson túl műkedvelő előadásokkal is szórakoztatták a lakosságot.

Az 1929/1930-as bajnoki évben Dél-magyarországi Labdarúgó Szövetség, II. osztály, Szegedi alosztály – Déli csoportban a 7. helyet szerezték meg. Ekkor az ügyvezető elnöki pozíciót: Ménesi György töltötte be.

Ebben az idényben a csapat tagjai voltak: Bugyi Imre, Bugyi Dezső, Antal Lajos, Ratkay Lajos, Pásztor István, Ménesi József, Ménesi Ferenc, Zavira Gyula, Molnár Dezső, Szabó József, Bajusz György, Hajnal József, Bárdi István.

Földeák TC - 1929

A Földeáki Torna Club játékosai  az 1929-es évből


Az 1930/1931-es bajnoki évben a Földeák TC 14 mérkőzést játszott a II. osztály, Szegedi alosztály – Déli csoportban. 6 győzelem 5 döntetlen 3 verességgel a 3. helyen zárta az idényt.

A Földeákiak az 1932/1933-es idényt a II. osztályban elkezdték, de 1933-ban a tavaszi mérkőzéseiket rendszerint lemondták, a klub válságba került.

1934-ben a Földeák T.C. csapatzászlaját „zászló anya” Návay Aranka avatta fel, s a templomban felszentelték.

A földeáki klub ezt követően semmilyen hivatalos bajnokságban nem játszott. 1937-ben és 1938-ban néhány tét nélküli mérkőzést viszont lejátszott Makó ellen. Földeák LE néven találhatóak feljegyzések a csapat körzeti bajnokság mérkőzéseiről.

A községi elöljáróság 1938. augusztus 19-én kelt jelentésében közölte a fő szolgabíróval, hogy a klub 1932 óta működésképtelenné vált, mert a tagok kiléptek az egyesületből. Az egyesületi közgyűlés a feloszlás iránt nem intézkedett és az alapszabályt sem találták meg, ingó és ingatlan vagyonuk pedig nem volt, ezért az elöljáróság javasolta a klub megszüntetését.

1939-ben még Földeák SE néven jegyzik a napilapok a Földeáki csapatot.

 

1940-es Földeák TC

A Földeáki Torna Club játékosai  az 1940-es évekből

1940-es évek

1942.június 09-én Földeáki LE (Földeáki Labdarúgó Egyesület) néven játszottak mérkőzést Makón.

A 2. világháborús éveket követően a Földeáki lakosok 1946. november 24-én tartották meg az újraalakuló közgyűlésüket. A jelenlévők egyhangúlag elfogadták, hogy felajánlják anyagi és erkölcsi támogatásukat a pártsemleges sportegyesületnek. A Nemzeti Bizottság elnöke megkérte a jelenlévőket, maradjanak pártsemlegesek és döntéseikben csak azt tartsák szem előtt, hogy tagjuk a sport terén mit ért el a múltban, valamint mit várhatnak tőle a jövőben.

A közgyűlésen a Földeáki "Traktor" SK néven megalakult Sportegyesület elnökének Szakács Mihályt, alelnököknek Sándor Istvánt és Ménesi Józsefet, titkárnak pedig Bálint Antalt választották meg. Az egyesületnek ebben az évben, több mint százhatvan tagja volt.

A következő hivatalos bajnoki szereplés a háború után jelenik meg az írásos feljegyzésekben. Innen kezdve általában a megyei II. osztályban szerepelt a csapat. A mérkőzéseket mindig nagy számban látogatták a szurkolók. Vidékre is követték őket teherautókon és biciklivel is.

Az 1946-ban alakult csapat játékosai: Horváth László, Bajusz György Neparáczki József Horváth Béla, Gallyas István, Bugyi György, Orosz János, Orosz Sándor, Szalma Mihály, Vajka Mihály, Kecskeméti Gyula, Vetró János, Vízhányó János, Csernus Imre, Sándor József, Takács Árpád, Németh László, Gardi István, Bárdi István volt.

Az 1948/49-es idényben Földeáki ÁGSE / Földeák ÁGSK a II osztály -Maros csoportjában szerepelt a tabellán.

1950-es évek

Az 1950-es évekre rengeteg alakulat megszűnt, de a földeáki sportkör megmenekült. Megalakult a földeáki ÁGDSE.

Az állami gazdaságok támogatóként jelent meg a sportkör életében, bár ezek inkább kisebb anyagi befektetések voltak. Ellátta felszereléssel a csapatot. Labdát vettek, kapufákat csináltatott, s megoldotta a játékosoknak a mérkőzésekre utazását is.

A támogatás meghozta az eredményeket. A csapat abban az évben a kerületi II. osztály bajnokságba jutásért hajtott. A község vásárterén játszottak a földeáki labdarúgók, viszont a pálya alkalmatlan volt továbbiakban a játékra. Kicsi volt, a talaját is rossz minőségűnek tartották, mert az állatok feltúrták. A további fejlődés igazi alapja azonban egy sporttelep létrehozása lett volna.

1950-ben Eiler László postamester, az egyesület főtitkára tervbe vette, hogy nem csak pályát, hanem sporttelepet épít Földeáknak a vasúti állomáshoz közel. Terveiben szerepelt egy 5 éves terv, ami magában foglalta a futópálya, röplabda és teniszpálya létrehozását is a labdarúgópálya mellett, ezenkívül nagy befogadóképességű emelt nézőtért is megálmodott. A sporttelepet két méter magas kőkerítéssel kerítették volna el.

Az ígéret az volt, hogy az új sportteleppel Földeák régi álma valósul meg 133.000 forintot ráfordítással. Egyre több embert mozgattak meg a megyében az alapfokú bajnokságok, ezért igény is volt a fejlesztésekre. Az építkezés csak részben valósult meg.

1951-ben a Viharsarok augusztus 24-i száma arról számolt be, hogy Földeák új sporttelepét egy Szeged - Földeák  ÁGSE/ÁGDSE - mérkőzés keretében adták át, amely 100.000 ft költséggel készült el.

1952-ben Földeák SK, míg 1954-től Földeák Traktor SK néven jegyezték a labdarugó klubot.

1956-ban Földeákon a sportkör lőterét hozták rendbe tízezer forintos keretből. 1954-től újabb sikeres csapatok öregbítették a község jó hírnevét. A Földeák Traktor SK atlétikai szakosztályt és kézilabda szakosztályt is indított.

Bár van Földeákon sportpálya, de a nagy sportlétesítmény csupán álom maradt. 1957-ben a földeáki "Traktor" sportkör megszűnésével ismét Földeák Torna Club néven tevékenykedett a sportklub.

1957. augusztus 23-án Wágner Mihály, a Földeáki TC elnöke nyílt levelet írt a megyei hírlapnak, amiben elmondta, hogy 1955 óta irányítja a sportkört. Problémásnak nevezte, hogy a csapat elöregedett és bár a megyei II. osztályban a második helyen végeztek, a következő esztendőben öt fiatal játékossal kezdte el a csapat fiatalítását. A csapat vérfrissítése nem vált be és az utolsó előttiek lettek a másodosztályban. A következő évben viszont beérett a fiatalítás eredménye. A csapat tagjai összeszoktak és jól megállották helyüket a kétfordulós tavaszi bajnokságon. Az elsők lettek a földeáki fiatalok, de mégsem kerültek fel az új megyei I. osztályba, mert nem volt megfelelő az anyagi hátterük.

Ekkora már közel 40 földeáki játékos járt rendszeres edzésekre. Néhány mérkőzés előtt az volt a gond, hogy kit is állítsanak az első csapatba a sok jó formában lévő fiatalból. A sportkör csupán bevételeire volt utalva, így pénzhiány miatt nem tudott ifjúsági bajnokságban is részt venni.

1958/59-es szezonban feltűnt egy 19 éves tehetség Bakos István - középpályás, aki kiemelkedett kortársai közül és a sajtó is külön foglalkozott vele.

1960-as évek

1960. április 8-án a Csongrád megyei hírlap említést tesz arról, hogy immáron több évtizedes múltja van a földeáki sportéletnek. Ez alatt a hosszú idő alatt voltak napfényes esztendők, voltak borús idők, de a földeáki ifjúság mégiscsak fenntartotta és sokszor sikerre vitte a hagyományos zöld - fehér színeket. Vezetés hiányában Harstenstein Jakab volt kénytelen egy személyben foglalkozni a sportkör ügyesbajos dolgaival. Eközben a nézők kerítésrongálásáról is beszámoltak.

1960 június 9-én a Megyei Labdarúgó Szövetségben elkészítették a megyei bajnokságba jutásért kiírt osztályozó-mérkőzések listáját. A négy városi, illetve járási győztes semleges pályákon játszott majd egyfordulós körmérkőzések jöttek, s közülük a első kettő került fel az 1960—61. évi megyei bajnokságba. Az osztályozók első fordulójának műsora június 19-én volt: Szegedi Honvéd—Deszki SE, (Szegeden) Csongrádi Honvéd—Földeáki TC, (Hódmezővásárhelyen). Földeák elvérzett.

1960. augusztusában a Csongrád megyei hírlap számolt be arról, hogy a községek sportélete csak akkor fejlődik, ha a sportkörök élére arra alkalmas személyek kerülnek. Földeákon ekkor már nemcsak futball élet volt, de tekében, asztalteniszben és sakkban is megyei és járási versenyeket nyertek Földeák fiataljai. A földeák Sport Kör megválasztotta új vezetőségét, aminek az elnöke Wágner Mihály a MÁV állomásfőnöke lett. Így gazdagodhat és fejlődhet a fociszakosztály, a Földeáki Torna Club is.

A Földeák TC évről évre jól teljesített a járási bajnokságokban, de az osztályozó mérkőzéseken sorozatosan alul maradt, ezért nem jutottak feljebb a 2. osztályba.

1962-ben a népsport áprilisi cikke arról tesz említést, a Wágner által vezetett Földeáki Sport Kör legnagyobb problémája, hogy melyik termelőszövetkezet segítségét kérje a sport szakosztályok támogatására, ugyanis a Földeáki TC labdarúgó szakosztály mellett, már női kézilabda csapat is megalakult.

1963-ban a Földeáki Torna Club 50. évfordulója alkalmából augusztus 20-én Varnusz Egon többszörös Sakk magyar bajnok, FIDE-mester, sakk mesteredző, tartott egy 18 táblás szimulátánt. Gardi Péter és Rácz Mihály győzték le egyedül, 16 esetben győzött Varnusz.

1965. április 14. A makói járási labdarúgó bajnokságban talán az egyik legnagyobb vereségbe szaladt bele a Földeák. A hódmezővásárhelyi TEXTIL csapata 17:0 győzelmet aratott, de Földeák ez idő alatt is sportszerű viselkedést tanúsított a nagy veresség ellenére is, amit a Csongrád megyei napilap is kiemelt.

Az évek során másik problémát is meg kellett oldaniuk. 1967-ben újjáválasztott sportvezetőségnek megoldást kellett találnia, hogy játékperceket biztosítson a játékra jelentkező földeáki fiataloknak. A Földeák TC csak a járási bajnokságban szerepelt, viszont a tartalék együttesnek nem tudtak rendszeresen ellenfeleket és játékot biztosítani. A földeáki klubnak ebben az időszakban a túljelentkezés miatt összesen 57 igazolt játékos állt rendelkezésre. Mindenki helyet szeretett volna kapni a csapatban.

A játékosok és a vezetőség is igyekeztek mindent megtenni a klub fejlődéséért. A törekvés a klub számára az maradt, hogy a felsőbb osztályba léptessék a Földeák TC-t, így elhárul az akadály afelől, hogy tartalék csapat is elindulhat a következő idényben a járási bajnokságban. 1968 tavaszán gőzerővel dolgoztak és sikerült a hátralévő fordulók összes mérkőzését megnyerni. Az egész tavaszi idényben csak 2 gólt kaptak.

A csapatot Kabai Lajos irányította a csapatkapitánnyal Gilinger Józseffel együtt, de Kabai játékosként is aktív volt. Jelszavuk minden mérkőzés előtt: egy góllal többet rúgni, mint az ellenfél. A csapat túlszárnyalta az elképzeléseiket, rendre kiváló teljesítményt nyújtottak és az eredményeiken is látszódott komoly céljaik vannak.

A makói térségben a földeákiak mindent megtettek a község sportjának fejlődéséért. Az FTC tagjai klubszobát hoztak létre, ami a szórakozni vágyó fiatalok rendelkezésére állt és évi 15 ezer forint bevételt is biztosított a klubnak. Társadalmi munka keretében a gyarapodó szurkolók összefogtak a klubért és a sportkör öltözőit is kulturáltabbá tették a folyóvíz bevezetésével. A klub vezetőség mellett sokat tettek a sport fejlődéséért a termelőszövetkezetek is, akik anyagi támogatást tudtak nyújtani. A földeáki szurkolók szép lassan a csapat mellé álltak a jó eredményeket látva és rendszeresen látogatták nem csak a mérkőzéseket, de az edzéseket is. A klub virágkorát élte.

Az 1969-es csapat tagjai: Kabai Lajos, Búza Albert (gondnok), Orosz Sándor, Báthory Imre, Kurunczi János, Vízhányó János, Nagy István, Váradi István, Ménesi Győző, Orosz Sándor, Sarnyai István, Lele László, Szabó Sándor, Gilinger józsef, Bajusz László és Vajka Mihály.

1970-es évek

1970-ben a városokkal ellentétben a kis települések labdarúgó-szakosztályai mindig nehéz helyzetben voltak. A községekben nem voltak helyben nagy üzemek és munkahelyek, ezért a játékosoknak nehéz volt ingázniuk és megoldaniuk, hogy mindig a klub rendelkezésére álljanak. Földeák TC fő csapatának ezért is volt dicsőség, hogy az idény végén így sikerült feljutni egy magasabb osztályba. Földeák együttese megközelítően tíz esztendőn át küzdött azért, hogy felkerüljön a járási bajnokságból a másodosztályba, de az osztályozókon mindig elvéreztek. 1971 nyarán megnyílt előttük a másodosztályú bajnokság kapuja. Részt vehettek egy jobb bajnokságban, ahol már olyan osztályban szerepelhettek, ahol a részvétel már rangot jelentett.

Az 1971-es osztályozón részvevő csapattagok: Báthori, Bálint, Bajusz, Szabó, Cseszkó, Kurunczi, Nagy, Kleman, Gilinger, Kabai, Wéber. Az edző: Tóth Imre volt.

A 2. osztályú bajnokságban folytatta a csapat a jó teljesítmény. Az 1971-es őszi idényt másodikként fejezték be és úgy nézett ki, ha ezt a helyezésüket megtartják, reményük van arra, hogy a következő nyáron az első osztályú bajnokságba kerüljenek. Azonban ilyen célkitűzéseik nem voltak. Számolniuk kellett azzal is, hogy anyagilag elég gyengén állt a klub. Örültek a sikereiknek, de Vízhányó Lajos edző szemlélete szerint a csapat jó helyen van a másodosztályban. Nem akarta kitenni a csapatot annak, hogy az első osztályban a kiesés ellen küzdjenek.

1971/1972-es bajnoki évben a Földeák TC csapata a II. osztályú labdarúgó bajnokságban szerepelt és ezekkel a csapatokkal sorsolták össze.:

H. Porcelán, Baktó, Szőreg, Nagylak, Kistelek, Nagymágocs, Sz. Postás, Algyő, Deszk, Fábiánsebestyén, Tanárképző, Földeák, Sándorfalva, Sz. Textil, Sz. Postás.

Az idény felénél 1971 telén edzőcsere történt, Demény Attila sportköri elnök vette át a foglalkozások irányítását.

1972/73-as idényben a megyei II. osztályú fordulókban a Földeáki Torna Club edző nélkül maradt, több idősebb játékos visszavonult és a csapat teljesítménye visszaesett. A megyei III. osztályú tartalékcsapat bajnokságban is képviseltette magát az Földeáki TC második csapata.

1978/79-es bajnoki évben nagy harc zajlott a II. osztályú bajnokságban a benn maradásért. A Földeák TC a 24. fordulót követően még a sereghajtók közt foglalt helyett, de a 28. záró fordulóban a magabiztos győzelmeknek köszönhetően már a 9. helyen bebiztosította helyét a II. osztályban.

1980-as évek

Az 1979/80-as idényre Földeák immáron állandó Megye II-es csapattá vált. Ebben az idényben 5 -6 mérkőzéssel a bajnokság vége előtt mindössze 6 pontot kellett volna szerezniük, hogy megnyerjék a bajnokságot és feljusson a Földeáki TC az I. osztályba, viszont az egyik edzés előtt bejelentették, hiába nyerik a bajnokságot, nincs pénze a községnek, így nem tudják vállalni a magasabb osztályhoz szükséges anyagi hátteret. A bajnokság végére az edző és a vidéki játékosok elhagyták a Klubot és a csapat végül a 3. helyen végzet. A 80-as években stabil játékával évente a megye kettő bajnokságaiban szerepelt.

Földeák TC - 1980

A Földeáki Torna Club játékosai  az 1980-as évekből

1990-es évek

A Földeák TC folyamatosan részt vett a Csongrád megyei II. osztályú bajnokságaiban. A klub ificsapata megalakulása után és a kezdeti gyenge szereplések után 1995-re szintén a megyei II. osztályú ifjúsági labdarúgó-bajnokságban szerepelt. Az ifik edzője Tóth Imre testnevelő-tanár volt.

2000-es évek

A 2000-es években megalakult a Návay Lajos Diáksport Egyesület.

2010-es évek

Földeák életében továbbra is az élet része volt a sportkör és a Földeák TC. 2010-ben az Arany Ászok labdarúgó megyei III. bajnokságban az idény végére megszerezték az első helyezést, így 10 év után ismét feljutottak a Megyei II. osztályú bajnokságba. A Földeáki Torna Klubot 2013-ban a száz éves fennállása elismeréseként Földeák község Önkormányzata tárgyjutalomban és oklevélben részesítette. Utánpótlás: A felnőtt csapaton kívül az ifjúsági korosztálynak is bajnoki rendszerben biztosítanak játéklehetőséget. Az utánpótlás nevelés fontossága érdekében a makói Maros-menti UFC-vel együttműködési keretek között biztosítják a 12-14 évesek sportolási, bajnokságban történő szereplésének lehetőségét.
 

2020-as évek

Földeák 50 éves álma valósult meg 2022-ben. A Návay Lajos Általános Iskola udvarán egy C” típusú, 20×40 méteres sportcsarnok épült meg 907 millió forint állami beruházásból. Ezzel a beruházással Földeákon számos fiatal ismét fejlődhet a sportban, hiszen megfelelő környezetben tudnak kézilabdázni, kosarazni, focizni is akár.

img_7490.jpg

A Földeáki Torna Club játékosai  a 2021-es évből

 

2006/07 - A megyei III. osztályú bajnokságban 10. helyen végzett a csapat.
2007/08 - A megyei III. osztályú bajnokságban 4. helyen végzett a csapat.
2008/09 - A megyei III. osztályú bajnokságban 9. helyen végzett a csapat.
2009/10 - A megyei III. osztályú bajnokságban 1. helyen végzett a csapat.
2010/11 - A megyei II. U-19 osztályú bajnokságban 2. helyen végzett a csapat.
2010/11 - A megyei II. osztályú bajnokságban 10. helyen végzett a csapat.
2011/12 - A megyei II. U-19 osztályú bajnokságban 9. helyen végzett a csapat.
2011/12 - A megyei II. osztályú bajnokságban 15. helyen végzett a csapat.
2012/13 - A megyei III. osztályú bajnokságban 3. helyen végzett a csapat.
2013/14 - A megyei III. osztályú bajnokságban 6. helyen végzett a csapat.
2014/15 - A megyei III. osztályú bajnokságban 11. helyen végzett a csapat.
2015/16 - A megyei III. osztályú bajnokságban 3. helyen végzett a csapat.
2016/17 - A megyei III. osztályú bajnokságban 5. helyen végzett a csapat.
2017/18 - A megyei III. osztályú bajnokságban 3. helyen végzett a csapat.
2018/19 - A megyei II. osztályú bajnokságban 13. helyen végzett a csapat.
2019/20 - A megyei III. osztályú bajnokságban 10. helyen végzett a csapat.
2020/21 - A megyei II. osztályú bajnokságban 12. végzett a csapat.

2021/2022 - A megyei III. osztályú bajnokságban .... végzett a csapat.

 

 


2006-2021 JÁTÉKOSOK A FÖLDEÁK TC-BEN: MEGYASZAI SZILÁRD, MOLNÁR ZSOLT, KURAI ZSOLT, MOLNÁR JENŐ, NAGY-GYÖRGY LÁSZLÓ, SZÉLPÁL JÓZSEF, TÓTH LÁSZLÓ, SZŰCS ERNŐ ZSOLT, CSONTOS GÁBOR, NAGY-GYÖRGY TIBOR, SZŰCS ZOLTÁN, SZALMA LÁSZLÓ, MEDGYESI GERGŐ MARCELL, BATIK ZOLTÁN, MÉSZÁROS ANDOR, VARGA DÁNIEL NOEL, ROSTÁS MÁRK, KOCSIS PÉTER, ANGYAL PÉTER, DUNAI LÁSZLÓ,  KIS TAMÁS, KURAI ZSOLT, DIÓS CSABA, VESZELOVSZKI ZSOLT, BECSEI SEBASTIÁN, HAJDÚ NORBERT, SZALMA LÁSZLÓ, MEDGYESI GERGŐ MARCELL, SÁNTHA ÁRPÁD, HAJDU MÁRK, OHÁT TAMÁS, NÉMETH ZOLTÁN, FODOR SÁNDOR, BÁTHORY IMRE, NEPARÁCZKI BALÁZS, KUN SZABÓ ÁDÁM, SCHNEIDER ISTVÁN, NEPARÁCZKI JÁNOS,MOLNÁR DÁVID, OROSZ GERGŐ, OROSZ ATTILA, TARI ATTILA, MEGYASZAI SZILÁRD, NAGY RAJMOND, HORVÁTH GÁBOR, ZOPPÉ MARCELL, BATIK ZOLTÁN, VARGA DÁNIEL, BARTA ROLAND, SZÉNÁSI IMRE, FARKAS DÁNIEL, KARDOS ZSOLT, VÉR KRISZTIÁN,  DEBRECZENI DÁVID, DÉRI ZOLTÁN PÉTER, ANGYAL PÉTER, SZŰCS ZOLTÁN, SZÉLL MÁTÉ, KABAI CSABA, BÁLINT ÁKOS, KUN-SZABÓ ÁDÁM, VÍZHÁNYÓ ZSOLT, HAJDÚ HENRIK, CSONTOS GÁBOR, SZALMA LÁSZLÓ, SZALAI RÓBERT, DÓRA ANDOR.

 

 

 

A Klubunk bajnoki helyezéseit 1929-ig vissza lehet követni. 1929-2022 ( bajnoki múlt )

 

A lap rendszeresen frissítve, anyagok kutatása folyamatban.